< terug naar sprekers

Alain Kooiman


Oprichter van Kooiman Infraprojectadvies, een adviesbureau op het gebied van infrastructuur.

Alain heeft de jeugdopleiding van Feyenoord doorlopen en heeft daar ook vier jaar onder contract gestaan. Op het moment dat hij zijn eerste profcontract kreeg begon hij aan de TU Delft ook aan een studie Civiele Techniek, nadat iemand hem tijdens een informatieavond enthousiast had gemaakt voor de studie met ontwerptekeningen van de Johan Cruyff Arena. Toen zijn contract bij Feyenoord niet werd verlengd, koos hij ervoor om niet een contract te tekenen bij FC Dordrecht, maar een maatschappelijke carrière op te bouwen.

 

Als projectmanager en adviseur is Alain in de afgelopen 15 jaar betrokken geweest bij verschillende grote infrastructuren projecten op het gebied van spoor-, weg- en water. In 2011 begon hij voor zichzelf en is heeft hij ook meer ervaring opgedaan in de ontwikkeling van commercieel vastgoed. Na een Master International Sportsmanagement aan het Cruyff Institute for Sport Studies is Alain meer op zoek gegaan naar posities waarin hij zijn kennis en ervaring op het gebied van infrastructuurprojecten kon combineren met zijn passie: sport.

 

Momenteel is Kooiman verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe trainingsaccommodaties van Feyenoord Rotterdam N.V. 


Sessies

Forumdiscussie 1: Sportinfrastructuur als katalysator voor sociaalmaatschappelijke ontwikkelingen