< terug naar sprekers

Dr. Jan Willem van der Roest


Researcher bij het Mulier Instituut.

 

Dr. Jan-Willem van der Roest (1985) studeerde Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in december 2015 bij de Universiteit Utrecht op het proefschrift ‘From participation to consumption. Consumerism in voluntary sport clubs’. In dit proefschrift onderzocht hij de betekenis van consumentisme voor sportverenigingen en gaat hij na op welke manier sportverenigingen omgaan met het mogelijke consumentisme onder de leden.

 

Vanaf september 2015 is Jan-Willem weer aan de slag gegaan bij het Mulier Instituut, waar hij tussen 2008 en 2011 ook werkzaam was. Zijn onderzoek richt zich op bestuurskundige en organisatiewetenschappelijke vraagstukken binnen de sport. In zijn eerdere dienstverband werkte Jan-Willem bijvoorbeeld mee aan de evaluatie van het programma ‘Meedoen Alle Jeugd door Sport’ en onderzocht hij processen van hybridisering in de sport.

 

Jan-Willem woont in Baarn en is daar voorzitter van de voetbalafdeling van SV Baarn. Hier is hij ook actief als voetballer. Wanneer Jan-Willem niet op of rond het voetbalveld is, dan is hij waarschijnlijk (met zijn twee hazewindhonden) te vinden in de mooie natuur rondom Baarn.

 


Sessies

Masterclass 1.3: De sportvereniging van de toekomst