Karin Blankenstein

Karin Blankenstein was In 2008 medeoprichter van de John Blankenstein Foundation, met als doel het bespreekbaar maken van de acceptatie van LHBT’ers in de sport.

Karin sinds de oprichting voorzitter, maar houdt zich vooral bezig met uitvoerende taken zoals het geven van workshops en het leggen en onderhouden van contacten met gemeenten en lokale sportbedrijven- en verenigingen.

De JBF heeft al een flinke verandering teweeg heeft gebracht, bijvoorbeeld de actie met de regenboogaanvoerdersband. Van de jongste jeugd tot en met het betaalde voetbal wil iedereen hieraan meedoen.

Het uiteindelijk doel is om over een aantal jaren niet meer nodig te zijn. Dat het dan niet meer uitmaakt wie of wat je bent, maar dat het plezier in de sport en daarbinnen jezelf kunnen zijn vanzelfsprekend voorop staat.

Rob van Nes

Rob van Nes is een ervaren international business accelerator en interimmanager met vele relaties met en in de sport. Hij vertegenwoordigde Nederland in skiën en is als speler en coach actief in de hockeysport. Hij was voorzitter van zowel een hockeyclub als van een tennisclub.

Rob is co-founder van de International Sports Management Academy, van Sports in Spain en van One Million Hockey Legs India. Hij is auteur van een aantal boeken, waaronder The wheel of value over waardeproposities, onder meer in de sport.

Prof. Dr. Dewanand Mahadew

Dewanand Mahadew is een veelzijdig professional met een brede achtergrond. Hij heeft masterdiploma’s in procestechniek, industrieel management en bedrijfsmanagement en een DBA in strategisch management.

Mahadew heeft een grote interesse in sportontwikkeling vanuit een managementperspectief, waaronder begrepen organisatie, management, cultuur en betrokkenheid van belanghebbenden.

Maartje Fleuren

Maartje Fleuren is al meer dan 30 jaar actief in de sportwereld, zowel in de amateursport als professioneel. Zij heeft de vele verschillende kanten van verenigingen gezien en deelt via haar bedrijf Fleuren Sportsupport haar expertise met bedrijven, overheden, bonden en verenigingen. Het belangrijkste doel hierbij is het toekomstbestendig maken van verenigingen. Zowel door het ondersteunen/adviseren van verenigingen als door het adviseren van bedrijven, bonden of organisaties met hetzelfde doel.

Johan Koning

Johan Koning is ondernemer, voormalig CEO, interim manager en investeerder met een grote affiniteit met sport.
Hij raakte als deelnemer aan het eerste Nationaal Sport Forum in 2017 dermate onder de indruk van evenement dat hij zich ontpopte als aanjager van nieuwe edities. Hij richtte de Stichting Nationaal Sport Forum op en ontwikkelde een meerjarenplan. Koning is lid van de Raad van Toezicht van de International Sports Management Academy en van de Opleiding Verenigingsmanagement.

Tom van 't Hek

Tom van ‘t Hek is voormalig tophockeyer, die in zijn carrière 221 interlands speelde. Daarin maakte hij 106 doelpunten. Na zijn hockeycarrière werd hij radiopresentator.

Zijn debuut voor de Nederlandse hockeyploeg maakte Van ‘t Hek op 24 september 1976 in Poznan, in de oefeninterland tegen Oost-Duitsland (DDR). De DDR won met 4-2. Van ‘t Hek maakte furore als een behendige linkerspits, die met Kampong in 1985 de landstitel in de hoofdklasse won.

Na zijn actieve sportcarrière legde hij zich eerst toe op zijn maatschappelijke carrière, hij was huisarts, maar al snel keerde hij terug in het hockey. In oktober 1994 werd hij bondscoach van de Nederlandse vrouwenselectie. Onder zijn leiding won de nationale ploeg in Amstelveen de Europese titel in 1995, de bronzen medaille bij de Olympische Spelen van Atlanta in 1996, de zilveren medaille bij het wereldkampioenschap in Utrecht in 1998, de Champions Trophy in Amstelveen in 2000 en de bronzen medaille bij de Olympische Spelen van Sydney in 2000.

Tom presenteerde tot en met 2006 de zondagavonduitzending van Langs de Lijn: het Hek van de Dam. Vervolgens was hij met Toine van Peperstraten presentator van de zondagmiddaguitzending van Langs de Lijn. Ook presenteerde hij Radio Tour de France en leverde hij bijdragen aan de ochtenduitzendingen van het Radio 1 Journaal. Sinds 2010 was Van ‘t Hek een van de vaste tafelgasten bij NOS Studio Voetbal. In 2013 maakte Van ‘t Hek de overstap naar BNR Nieuwsradio. Vanaf juni 2013 tot en met augustus 2016 presenteerde hij daar het ochtendprogramma als opvolger van Humberto Tan. In februari 2018 keerde Van ‘t Hek terug bij Langs de Lijn. Voorts treedt hij op als gastspreker en als dagvoorzitter. Sinds 2013 is hij ambassadeur voor de Stichting Mont Ventoux die zich inzet voor de kankerbestrijding.

André de Jeu

Sport heeft altijd als een rode draad door het leven van André de Jeu gelopen: als sporter, trainer, coach, teammanager, ondernemer, communicatiespecialist, beleidsprofessional, politicus, bestuurder. Het heeft hem gevormd en geholpen te worden wie hij nu is.
André is Directeur van de Vereniging Sport en Gemeenten en is nauw betrokken bij publiekmaatschappelijke en politieke discussies over de functie van sport in de maatschappij. Is is nauw betrokken bij het Nationaal Sport Akkoord.

 

Dennis Gebbink

Huidig Oprichter/directeur Only Friends
Voormalig amateur voetballer, o.a. DWV, IJsselmeervogels en AFC (hoofdklasse amateurs).

Historie Only Friends
1999: Uitwerken van het plan om een sportvereniging voor sporters met een beperking op te richten
2000: 1e training met 8 gehandicapte voetballertjes
2000 – 2010: Op verschillende locaties in en rond Amsterdam actief in acht sporten en uitgegroeid tot 180 leden
2002: De droom ontstaat: de sporter met een beperking moet centraal komen te staan op sportcomplex dat speciaal hiervoor is ingericht
2002 – 2007: Uitwerken van deze droom, vinden van sponsoren, regelen vergunningen, opzetten van de organisatie
2004: Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Noord, stelt grond ter beschikking
2006: Ronald McDonalds Kinderfonds verbindt zich aan het idee
2007: Op 24 november wordt de eerste paal geslagen
2010: Op 15 mei wordt het complex wordt in gebruik genomen, eerste training
2010: Officiële opening op 8 november door Prinses Marilene, Marco van Basten en Myron Gebbink
Heden: Het aantal sporters groeit snel. Nu al sporten ruim 600 kinderen en jongeren op het complex en dit aantal loopt dagelijks op

Only Friends beschikt nu over een uniek sportcentrum speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Meer informatie vindt u op onze website: www.onlyfriends.nl

Wij stellen ons tot doel om jeugdige sporters met een beperking een eigen veilige plek te bieden, waarin zij zich op volwaardige wijze kunnen ontwikkelen in de sport(en) van hun keuze.

Op dit moment bieden wij ruim 25 verschillende sporten aan, waaronder voetbal, (rolstoel)basketbal, tennis, duiken, handboogschieten, watersport en -spel, (rolstoel)hockey, atletiek etc. Voor een impressie van deze sporten http://website.onlyfriends.nl/onze-sporten. De sporters worden in iedere sport begeleid voor deskundige coaches.

Sanne Koster

Sanne Koster is sinds mei 2009 advocaat en is werkzaam bij PlasBossinade Advocaten en Notarissen te Groningen. Sanne richt zich binnen ondernemingsrecht voornamelijk op de sport- en zorgbranche. Zij staat al jarenlang sportbonden, eerstelijnszorg aanbieders en medisch specialistische bedrijven bij.

Sanne gelooft dat een ondernemer meer op zijn bord heeft liggen dan enkel het juridisch belang. Het is volgens haar daarom noodzakelijk om tijdens de advisering verder te kijken, zodat een (juridische) oplossing binnen de onderneming past en het doel wordt bereikt. Zij wordt dan ook veel als sparringpartner ingeschakeld door haar cliënten.

Dennis Drenthe

Dennis

Werken vanuit positieve kracht en realisme, dat doe ik graag. Mijn motto: door samenwerking en inzet ontstaat kennis. En kennis is kracht. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Mensen helpen hun kracht te ontdekken. Hierdoor kunnen ze hun grens bepalen en het maximale uit zichzelf halen. Ik ben extra gemotiveerd om jongeren uit achterstandsgebieden hiertoe uit te dagen omdat de impact op hun levensloop voor hun des te groter is. Mijn kracht ligt, naast het coachen, in het organiseren, enthousiasmeren en verbinden.
Als ervaringsdeskundige weet ik hoe je Buurtsport in een wijk of gebied kunt opzetten, hoe je mensen kunt werven en coachen, hoe je een training opzet en geeft en hoe je talent ontdekt, begeleidt en motiveert.

Ingrid Vogels

Ingrid Vogels heeft haar roots in het Westland waar vanuit ze wereldwijd planten heeft geëxporteerd.  Sinds 2013 houdt Ingrid zich met haar bedrijf Green2live bezig met het verduurzamen van de stad en sportverenigingen in het bijzonder.  De Koninklijke Nederlandse Hockeybond beloonde de inspanningen van Green2live met de ‘Best Practise Award’ bij hockeyclub Klein Zwitserland. Andere (tophockey)clubs maken ook graag gebruik van haar diensten.

Met ABN AMRO werkt Green2live samen aan ‘de club van morgen’. Daarnaast werken verschillende gemeenten met Green2live samen om de sportclub van de toekomst te realiseren en versnellen. Toegankelijkheid van de sportvereniging staat daarbij steeds hoger op de agenda. Zonder voorfinanciering verduurzamen is kenmerkend voor de aanpak van Green2live.

Okrah Donkor

Mijn naam is Okrah Donkor, Ik heb een grote passie voor Coaching, sociaal ondernemerschap en marketing.

Mijn passie voor basketbal maakte een groot verschil in mijn leven vanwege de benodigde discipline, mentaliteit en doorzettingsvermogen.

Om die reden begon ik in 2009 een organisatie om de jeugd van mijn buurt te inspireren en te stimuleren om iets met hun passie te doen. Na het afronden van mijn master marketing aan de Vrije Universiteit van Amsterdam kreeg ik de mogelijkheid om full time met mijn passie aan de slag te gaan.

sinds 2009 zetten wij community, rolmodellen en lifestyle in als middel om jongeren zelfredzaam te maken. Daarnaast ben ik sinds 2013 mede-oprichter van Basketbalclub Triple ThreaT.

Arjen Hoogerwerf

Arjen Hoogerwerf is Algemeen Bestuurder van de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond belast met Ongehoord Sportief in samenwerking Gehandicaptensport Nederland. Daarnaast is hij coördinator voor verschillende sporttakken o.a. Atletiek, Zwemmen, Judo, Golf, Volleybal, Schaken…etc. en begeleid hij een aantal sporters bij Internationale Dove Sportevenementen o.a. EK, WK en Deaflympics. Als oud-waterpoloër heeft Arjen in beide sportwerelden, zowel in Dove als Reguliere, gesport. 20 jaar lang is hij uitgekomen in Nederlandse Dove Waterpoloteam en 3 keer nam Arjen deel aan Deaflympics, Olympische Spelen voor Doven en Slechthorenden. Naast waterpolo heeft hij in zijn jonge jaren ook aan Atletiek en Zwemmen gedaan bij reguliere verenigingen. Met ervaring wil hij graag reguliere verenigingen meer kennis laten maken over hoe om te gaan met iemand die auditief beperkt is met doel om sportparticipatie onder auditieve beperkten te verhogen.

Monique Maks

Monique Maks is sinds 2013 directeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit minimagezinnen kunnen sporten of culturele activiteiten kunnen doen. In 2019 en 2020 werden resp. 82.000 en 72.000. kinderen bereikt. Het Fonds betaalt de contributie en lesgelden van de voetbalclub, judo-, muziekschool, breakdance-, zwemles etc. en de attributen die nodig zijn. Juist voor kinderen uit deze gezinnen is meedoen aan sport of cultuur van groot belang. Niet alleen omdat het leuk is om mee te kunnen doen met vrienden maar ook om zich fysiek, sociaal en mentaal te kunnen ontwikkelen. Gelijke kansen.

Het bereiken van de kinderen is de grootste uitdaging. Ouders schamen zich vaak voor de situatie en zijn niet altijd bekend zijn met de ondersteuning en regelingen die er zijn voor hun kinderen. Daarom werkt het Jeugdfonds met intermediairs, dat zijn professionals die betrokken zijn bij het kind en het gezin. Bijvoorbeeld leerkrachten, IB-ers, sportbuurtcoaches, schuldhulpverleners, wijkteams en jongerenwerkers. Zij signaleren en kunnen een aanvraag doen voor het kind.

In Nederland groeien er 1:11 kinderen op in een gezin met financiële problemen, de inschatting van het SCP is dat deze groep als gevolg van Corona is gestegen. Dus er is nog veel werk aan winkel!

Monique heeft hiervoor veel verschillende functies in de sport en het maatschappelijk veld gehad bij onder andere Sport7, het onderwijs, de gemeente Utrecht, NOC*NSF en BMC adviesbureau.

Arianne Vermeegen

Ruim twee jaar ben ik werkzaam voor het Nederlands Handbal Verbond. Waarom? Handbal kan ik alles in kwijt, het is een geweldige sport om te zien en om te doen. ‘Waarom is Handbal dan niet net zo groot in Nederland als in Duitsland?’, vroeg ik me af. Ik wilde heel graag NHV helpen de sport groter te maken, of liever gezegd: ’Meer mensen te laten genieten van die sport, zoals ik dat doe’. Lucky me, ze waren net op zoek naar een projectmanager voor een innovatieproject. Dat bood mij de kans eens goed in de sportmarkt te duiken. Wat viel mij op? Een enorme worsteling met de flexibilisering, digitalisering en individualisering van de huidige maatschappij. Ondanks dat die onderwerpen al best wel even spelen, zag ik alle sportbonden en -organisaties daarover met hun handen in het haar zitten. Maar iets veel schrikbarender bleek het geval; onze jongeren stoppen massaal met sporten en er was geen enkel initiatief dat daar iets aan poogde te doen! Al heel lang niet…Waarom? Ik kan inmiddels wel 100 redenen noemen… en dat is misschien wel het probleem. Er zijn te veel redenen waarom jongeren stoppen met sporten. Maar één ding weet ik heel zeker: ‘Niets doen, helpt zeker niet!’ Inmiddels heb ik me al ruim anderhalf jaar hard gemaakt voor het project ‘eXXcite’ waarbij sporten zo laagdrempelig mogelijk wordt aangeboden, álle sporten. Maar nog belangrijker, het zoekt de interactie met de jongeren weer op. Van daaruit kunnen we bouwen, bouwen met de verenigingen, bouwen met alle bonden, bouwen met alle andere initiatieven die inmiddels aan het ontstaan zijn, bouwen met iedereen die impact wil maken voor de jongeren, onze toekomst. We leren hun behoeftes kennen en kunnen met iets meer ondernemersdrive en samenwerking onze jongeren weer een toekomst vol sportplezier bieden! En alles wat dat nog meer met zich meebrengt… want de totale impact van sport op onze jongeren en daarmee onze toekomst is wellicht groter dan we ons kunnen voorstellen.

Francis ter Horst

Francis Ter Horst ging tot tien jaar geleden als goedziende door het leven. Door ziekte kwam zij in een periode van drie maanden terecht in een wazige wereld waarin zij opnieuw haar weg moest vinden. Met veel vallen en opstaan staat Francis weer volop in het leven.mede dankzij een lange revalidatie begeleiding en support van haar man, dochters, vrienden en familie. Met de komst van haar blindengeleidehond Nikki in april 2015 werd haar wereld weer een heel stuk groter en startte zij met vrijwilligerswerk, waaronder het jaarlijks organiseren van een kampeer en kano weekend voor mensen met een visuele beperking.

Na jaren werkzaam geweest te zijn als therapeut is Francis sinds januari 2020 projectadviseur. Zij richt zich voornamelijk op het sociaal maatschappelijke vlak. Naast vakinhoudelijke kennis neemt Francis haar ervaringsdeskundigheid mee bij het adviseren op het gebied van projecten die de sociaal maatschappelijke positie van mensen met een visuele beperking vergroten. Denk hierbij onder anderen aan bijvoorbeeld sporten, recreëren, werken en stemmen. Francis geeft diverse workshops en ervaringstrainingen vanuit haar werkgever, de stichting Accessibility.

Stichting Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving, waarin iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kunnen ontplooien. De stichting ondersteunt  (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. De stichting is in het bijzonder gericht op mensen met een visuele beperking.

Marieke Regelink

Na wat omwegen kwam Mieke Regelink in de sport terecht. Door haar opleiding (agogisch werk), diverse bijscholingen, vrijwilligers werk, grote netwerk, haar optimisme en liefde voor de medemens bis zij geworden wat ze wilde worden. Niks gaat zoals je het verwacht en elke dag is anders. Daar houdt zij van.

De passie van Mieke ligt vooral in (bijzondere) groepen mensen. Als BuurtSportCoach komt ze er veel mee in aanraking. De dynamiek en diversiteit van een groep spreekt haar erg aan. Hier is o.a. inlevingsvermogen, kennis en creativiteit voor nodig.

Als voorzitter van vakvereniging VMLNederland kan zij goed haar passie en missie kwijt.

Floris Jan Bovelander

Floris Jan Bovelander wordt internationaal gezien als een van de all-time global stars in hockey. Hij was Nederlands, Europees en wereldkampioen hockey en is in het bezit van een Olympisch gouden en bronzen medaille.

Bovelander is een veelzijdig sportondernemer. Samen met zijn broer eigenaar van Bovelander & Bovelander hockeykampen, een sportverhuur en een sporthal.
Daarnaast is hij actief in diverse sportgerelateerde organisaties zoals de Bovelander Foundation en ambassadeur van Right to Play, One Million Hockey Legs India en Stichting Sportfairs.
Bovelander is bestuurslid van de Stichting Nationaal Sport Forum.

Gerben van Duin

Gerben van Duin is 25 jaar van agent tot hoofd P&O werkzaam geweest bij de politie Hollands Midden. Vanaf 2002 tot 2018 was hij als wethouder verantwoordelijk voor o.a. financiën en sport binnen de Gemeente Noordwijk.

Zijn passie voor sport en bewegen heeft geleid tot succesvolle invulling van de sportagenda in Noordwijk. Met een sportpartipatie van 88% wordt sport ingezet als instrument in de sociale agenda. Van gezond gedrag, participatie, acceptie, socialisatie tot integratie. “Meedoen is belangrijker dan winnen” Deze benadering van sport en bewegen heeft de titel; European City of sport 2017 voor Noordwijk opgeleverd.

Momenteel is Gerben sportformateur voor de gemeenten Alphen aan den Rijn en wethouder in Nieuwkoop.